Home » Inspiration » Fashion » The shag: The hairstyle of lockdown 3.0

The shag: The hairstyle of lockdown 3.0

Celebrities en Britse haarstylisten zijn er gek op: the shag. Sam Ashcroft, lid van het creative team van Brooks & Brooks in Londen, legt uit waarom the shag zo goed bij deze tijd past én wat de valkuilen zijn.

Het was DE hit in de jaren 70 en 80: the shag. “Typische kenmerken van een shag zijn de uitgedunde uiteinden, veel laagjes rond de kruin en veel textuur”, legt Sam Ashcroft uit. Het voordeel – dat het op bijna elke haartextuur en -lengte werkt – is meteen ook het nadeel. “Pas op voor teveel laagjes. Je wilt er niet uitzien alsof je in eighties rockband zit”.  Kortom: de stijl moet aangepast worden aan deze tijd.

Hoe doe je dat? “Zorg voor de juiste pony en het kapsel valt altijd op zijn plaats. Als het op kleur aankomt, zijn er zoveel opties om de shag in te kleuren – en dat maakt deze trend is ongelooflijk veelzijdig.”

Omdat het zoveel beweging en textuur heeft, zijn ton-sur-ton kleuringen – die de contouren van de lagen accentueren – erg geschikt. Ook mooi: koper- en roodtinten of juist een nineties grungelook met een statementkleur zoals pink. “Het werkt altijd. Kies wel altijd een tint die past bij de huidskleur van de klant.”