Als je nergens voor val je voor alles

Home » Blog » NATURAL BEAUTY
BlogAnoukCff8

NATURAL BEAUTY

Het is iets waar ik persoonlijk altijd erg naar uitkijk: de visie van een talentvolle kapper op de inhoud van het blad, op de uitwerking van het thema. Door samen dat creatieve proces in te gaan, krijg je niet alleen een glimp van hoe iemand denkt en kijkt, maar leer je ook iemands persoonlijkheid beter kennen. 

Laat dat laatste nu net de kern van het thema Natural Beauty zijn. In de ogen van Juliette den Ouden, guest editor en Hairdresser of the Year 2020/21, gaat schoonheid vooral om het laten zien van hoe iemand er vanbinnen uitziet. Om een klant of een model beter te leren kennen en dan te kijken wat iemand nodig heeft. Om uit te gaan van wat je hebt, de natuurlijke structuur van het haar, en daar zo weinig mogelijk aan toe te voegen. Om het omarmen van diversiteit. Met Adri van Lieshout – in haar eigen woorden haar ‘leermeester’ – deelt ze een liefde voor de natuur, maar ook zijn kijk op schoonheid. “Een mens is an sich al mooi.”

Het is een visie die niet alleen in Nederland, maar ook in Groot-Brittannië steeds belangrijker wordt. We zagen het terugkomen in de genomineerde collecties van de British Hairdressing Awards 2021, waar we met alle winnaars van de Coiffure Award naartoe gingen, en in de shows die tijdens het gala-event gegeven werden. De collectie van British Hairdresser of the Year Robert Eaton was een ode aan diversiteit, in vrouwbeeld, in leeftijd, maar ook in (natuurlijk) haar. 

Samen met Juliette hoop ik met deze decembereditie een roerig jaar op een positieve en inspirerende manier af te sluiten. Laten we proosten op een gezond en mooi 2022!

ANOUK OUDKERK POOL

Editor in Chief

Haar: Juliette den Ouden

Fotografie: Michelle van Dijk

BlogAnoukCff8Meer blogs