Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » Backstage bij Eurovision 2021
Eurovision

Backstage bij Eurovision 2021

Gisteren vond de tweede halve finale van Eurovision 2021 plaats. Coiffure mocht een kijkje backstage nemen in Rotterdam, waar een groot internationaal team van haarstylisten van Moroccanoil alle looks van de deelnemers verzorgt. Eén daarvan is Tamara Peeters. “Veel artiesten zijn behoorlijk gespannen. Het is belangrijk om ze eerst op hun gemak te stellen.”

Wat betekent Eurovision voor jou?

“Vroeger keek ik altijd met mijn ouders naar het Songfestival. Nu volg ik het niet vanaf de bank, maar live, achter de schermen. Eurovision draait om jezelf laten zien, om mogen zijn wie je bent. Dat ik daar als haarstylist een steentje aan mag bijdragen, is heel bijzonder. Het totaalplaatje moet kloppen, je wilt dat iemand echt in z’n kracht wordt gezet. Dat maakt het mooi om te doen.”

Antonio Corral Calero – Moroccanoil Global Creative Director – met de Bulgaarse zangeres VICTORIA

Wie is – naast Nederland natuurlijk – jouw persoonlijke favoriet?

“Bij de rehearsels vond ik Frankrijk heel sterk. Het is een mooi, breekbaar nummer, het raakte me. En de Franse ‘je ne sais quoi’ stijl van de zangeres spreekt me ook erg aan.”

Waar moet een Eurovision look aan voldoen?

“Soms is een mooie ponytail genoeg. Omdat bij dit event spektakel toch wel de norm is, en er vaak enorm wordt uitgepakt met kleding, make-up en stage performance, is het mooi als het haar rustig blijft. Less is more.”

Eurovision