L'ANZA Trendcollectie 24, Band on tour: retro meets 2024

Home » News » Backstage report: Duran Lantink op Paris Fashion Week

Backstage report: Duran Lantink op Paris Fashion Week

Vorig jaar maakte hij zijn debuut op de fashionweek in Parijs en nu was het tijd voor de eerste najaarscollectie van de Nederlandse ontwerper Duran Lantink. De show ‘DURAN-SKI’ in het Palais de Tokyo had nog een Nederlands tintje: voor het haar werden de producten van Keune Haircosmetics gebruikt. 

Voor zijn eerste najaarscollectie koos Duran Lantink – wiens werk momenteel in veel internationale modeglossy’s te zien is – voor een conceptuele benadering van de lifestyle rondom luxe wintersporten. Elementen van skikleding werden zowel verkleind als opgeblazen en dat resulteerde onder meer in cropped waist coats met een opgevulde schouder- en borstpartij. 

Het merk blijft trouw aan een bewuste aanpak door een mix van restvoorraden en vintage stukken te gebruiken voor de designer wear. Zo werden leer, schapenvacht en fluweel hergebruikt, terwijl nieuwe, duurzame materialen – zoals gerecyclede lycra en wol – het modemerk de mogelijkheid bieden om op verantwoorde wijze te groeien. 

De bekende Amerikaanse haarstyliste Holli Smith koos voor sleek looks, waarbij het haar zoveel mogelijk uit het gezicht werd gedragen. Ze vormden een mooi contrast met de sculpturale vormen en uitbundige volumes van de kledingstukken. De minimalistische afwerking met een glanzende finish en de wetlooks gaven de show een geweldige finishing touch.