Als je nergens voor val je voor alles

Home » Blog » BLOG DOMINIC VLEER: Kies voor een tussenjaar

BLOG DOMINIC VLEER: Kies voor een tussenjaar

We moeten nog een paar maanden voor dat het einde van 2020 nadert. Het wordt langzamerhand duidelijk hoeveel schade jouw bedrijf heeft opgelopen door de corona-uitbraak en welke plannen je hebt moeten bijstellen om de komende maanden/jaren weer een nieuwe koers te gaan varen. Laten we het zien als een tussenjaar, net zoals op school. Je hebt nog niet helemaal zicht op hoe, of wat, maar je hebt vertrouwen en je laat het iets meer op je afkomen.

Alle feiten op een rijtje

Ik ga het in dit blog niet over de negatieve effecten van de coronacrisis hebben. Laten we stilstaan bij alles wat het ons in positieve zin gebracht heeft. Als ik voor mijzelf spreek, ben ik veel bewuster gaan kijken waar ik me dagelijks mee bezig wil houden. Ik heb gezocht naar een nieuwe balans tussen werk en privé, welke behandelingen wel en niet bij mijn salon passen, en neem meer de tijd om van de kleine, vaak onopvallende momenten te genieten.

Balans vinden

Het terugvinden van je balans is erg moeilijk in een tijd waarin alles ineens weer een stuk onzekerder wordt. Je hebt te maken met je persoonlijke behoeften, die van je medewerkers en je bedrijf. Belangrijk daarin is om dicht bij jezelf te blijven. Dat is vaak erg lastig, want daar heb je geen handleiding voor die exact op jou van toepassing is.

Voor de ene persoon is het makkelijk om eens wat punten op papier te zetten, voor de ander is het makkelijk om er met een ander persoon in de directe omgeving over te praten. Ook een business coach kan je hiermee helpen. Probeer voor jezelf helder te krijgen waar jij wel en niet jouw aandacht en energie in gaat steken. De afgelopen tijd heeft veel met ons als mens gedaan. We zijn letterlijk op de proef gesteld. Daarom is het ontzettend belangrijk om jouw eigen balans te vinden en te behouden.

Koers bijstellen

Ik hoor veel ondernemers in mijn omgeving zeggen: “Die 8 weken sluiting, die haal ik niet meer in.” Nee, dat klopt. Een tijd die geweest is, haal je ook niet meer in. Kijk daarom naar de toekomst en zie dit jaar als een tussenjaar. Het loopt allemaal anders dan gedacht, maak daar dan juist gebruik van en stel je koers bij. Je krijgt letterlijk weer ruimte in je hoofd en energie om van de huidige situatie weer een succes te gaan maken. Wat let je?Meer blogs