Als je nergens voor val je voor alles

Home » Blog » BLOG Jeannette Koops: Beauty is an inside job
jeanette_kleinlr

BLOG Jeannette Koops: Beauty is an inside job

In mijn jeugd leerde ik van mijn oma dat ware schoonheid van binnen zit en van binnen naar buiten zichtbaar wordt. Als je een prettig mens bent, positief ingesteld, invoelend en sociaal, dan zie je dat terug in je houding en uitstraling. Zo’n glas-halfvol-instelling zorgt volgens haar voor een blijere omgeving, een gezonder lijf en een zachte uitstraling.

Juist in deze onzekere tijd denk ik vaak terug aan de wijze lessen van oma, zeker nu kan een positieve houding het verschil maken in ons dagelijkse levensgeluk. Veel mensen in je directe omgeving zijn onzeker over hun werk, inkomen, eigen gezondheid en dat van hun naasten. Bij iedere inperking van vrijheid – lees 1.5 m afstand, mondkapje en thuiswerken – worden we teruggeworpen op de basis.

Ons gedrag is erop gericht om altijd eerst de basisbehoeftes zeker te stellen, zoals een dak boven je hoofd. Deze 5 basisbehoeftes worden uitgelegd in de pyramide van Maslow (zie afbeelding). Psycholoog Maslow geeft aan dat er 5 fases zijn die doorlopen kunnen worden. De eerste fase, een dak boven je hoofd, geeft de motivatie voor de tweede fase, veiligheid en financiële zekerheid. De derde fase is behoefte aan liefde, familie en vriendschap, gevolgd door behoefte aan eigenwaarde/ zelfrespect en als laatste de behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is een aanrader om je te verdiepen in deze theorie van Maslow, omdat het wellicht de korte lontjes van dit moment verklaart.

Op welke manier kunnen wij met deze kennis een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van onze gasten in de salon? Als je kijkt naar fase 3, liefde en vriendschap, leg dan jouw focus op oprechte aandacht en goed luisteren. Neem in fase 4 de eigenwaarde mee en creëer iets unieks voor deze gast. Maak het mooiste haar van de wereld, vorm de coolste coupe met een intense herfstkleur en laat jouw gast shinen. Vergeet even de wereld om je heen, en geniet van deze oprechte boost van aandacht en vertrouwen. Want jij bent de leukste, de meest attente en energiekste imagovormgever die ik ken. Jij geeft mensen waarde en een goed gevoel!

Niemand wordt sexy van een mondkapje, behalve als je uitstraling klopt, dan kom je overal mee weg. Durf jouw gast een gezicht te geven, met goede wenkbrauwen en een power eyeliner, dan blijft er ook in deze tijd nog iets te sjansen over. Laten we een positieve campagne starten voor de Nederlandse consument: boek nu jouw coupe mét nafluitgarantie. Doe je mee?

#nafluitgarantie #mooimens #imagobooster

ImageBooster

jeanette_kleinlrMeer blogs