Als je nergens voor val je voor alles

Home » Inspiration » Topstyles » BLOSSOM NATURE by Michelle Hagen

BLOSSOM NATURE by Michelle Hagen

Vakwedstrijden als de Coiffure Award en de (Global) Creative Awards (voorheen Color Zoom) zijn al jaren een belangrijke kweekvijver voor nationaal kleurtalent. Michelle Hagen van Look Hair deed mee aan de Creative Awards in de categorie Editorial Colorist of the Year, won uiteindelijk niet, maar is toch trots op het kleurrijke eindresultaat. 

WEDSTRIJDWERK 

“Als freelance educator voor Goldwell doe ik graag mee aan wedstrijden. Het houdt me scherp en dwingt me om alles wat er gebeurt in de haarindustrie kritisch te volgen. De afwisseling, ook met mijn werk in de salon, zorgt ervoor dat ik uitdaging in mijn werk houd. Een wedstrijd is één en al creativiteit en vakmanschap. Het draait om het doorbreken van patronen, er zijn geen grenzen!” 

PUZZELSTUKJES 

“Een concept voor een collectie begint als 1001 creatieve puzzelstukjes, die zweven in mijn hoofd. Ik zoek en kijk naar de trend forecasts voor haar en fashion, en vervolgens probeer ik dat allemaal te filteren. Ik werk dat uit in een moodboard en maak er een passend en kloppend geheel van.” 

“Een wedstrijd is een en al creativiteit en vakmanschap”

BLOEMEN 

“Blossom Nature bestaat uit een combinatie van heldere en zachte, poederige tinten, zoals je die ook bij bloemen ziet. De zachte tinten zorgen voor de rust, de heldere kleuren voor een speelse en eigenzinnige sfeer. Schoonheid zit niet in symmetrie en perfectie. Juist imperfectie maakt het interessant om naar te kijken. Net zoals in de natuur, die een belangrijke inspiratiebron voor mij is.” 

WINTERTRENDS 

“Deze winter gebruik ik veel honingblonde kleuren, bronsbruin
en roze in verschillende tinten; van pastel tot helder. Ik word blij van al die harmonieuze warme tinten dit najaar en qua coupe zie ik graag de shaggy kapsels: veel textuur gecombineerd met een middenscheiding en een pony! Lekker nonchalant en helemaal mijn ding, I love it!” 

INSPIRATIE 

“Natuurlijk, in het buitenland heb je ook veel goede colorists, maar Agnes Westerman is voor mij een grote inspiratiebron. Door creatieve seminars en salontrainingen te geven, stimuleert ze kappers om te groeien en zich te ontwikkelen.” 

Haar: Michelle Hagen, Fotografie: Petra Holland, Make-up: Darien Touma

  • Michelle Hagen
  • Michelle Hagen
  • MichelleHagen