Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » Coiffure Award nog één keer uitgesteld
Laura van de Graaf

Coiffure Award nog één keer uitgesteld

Ze heeft er ’s nachts wakker van gelegen, of de uitreiking van de Coiffure Awards in april nu door moest gaan of niet. Event manager Laura van de Graaf legde haar oor te luisteren bij ingewijden en begin februari hakte de organisatie de knoop door: het event wordt verplaatst naar 12 september. “We willen de genomineerden en de winnaars recht doen.” 

VORIG JAAR WAS HET IDEE DAT ALS ER IN APRIL 2021 GEEN COIFFURE AWARD GALA GEORGANISEERD KON WORDEN, HET EVENT DIGITAAL ZOU PLAATSVINDEN. WAAROM BEN JE VAN GEDACHTEN VERANDERD?
“Ik denk dat we toen de hoop hadden dat we de pandemie tegen die tijd grotendeels achter de rug zouden hebben. Dat een fysiek gala wel plaats zou kunnen vinden. We moeten helaas concluderen dat we nu – een jaar later – Covid-19 nog altijd niet onder controle hebben. Onze branche wordt hard geraakt; salons zijn inmiddels alweer wekenlang gesloten, wat grote gevolgen heeft. Evenementen zijn niet toegestaan, maar eigenlijk staat ons hoofd daar momenteel ook helemaal niet naar. Ik denk dat dat wel de belangrijkste reden voor het uitstellen van het gala is: kappers hebben nu wel wat anders aan hun hoofd dan de Coiffure Award. De focus van onze industrie is dat we weer op een veilige manier open kunnen, en dat we hier met elkaar op een goede manier doorheen komen.” 

IS HET OOK OMDAT DE ORGANISATIE EIGENLIJK DE VOORKEUR HEEFT VOOR EEN LIVE-EVENT?
“Ja, en niet alleen de organisatie maar vooral ook de deelnemers. Door uitstel maken we de kans op het organiseren van een fysiek gala zo groot mogelijk. We zetten een stip op de horizon en hebben nu iets om echt naar uit te kijken. We hebben weliswaar veel ervaring opgedaan met het organiseren van digitale events, maar ik kan me de bekendmaking van de winnaars zonder publiek eerlijk gezegd heel moeilijk voorstellen. Dat zal echt één van de laatste opties zijn. Als het niet anders kan, kan het niet anders. Maar het doel is om toch een gala te organiseren, waarbij we de genomineerden eer aan doen. Dat ze kunnen shinen op het podium. Zij hebben zelf ook niets liever dan een uitreiking met z’n allen.” 

HOE IS HET VOOR JOU OM EEN EVENT TE ORGANISEREN MET ZOVEEL ONZEKERHEDEN?
“Het is niet gemakkelijk, we leven in een lastige tijd. Het is zo’n belangrijk event voor de kappersbranche, we willen daar goed en zorgvuldig mee omgaan. Het is ook van belang de verbinding te houden met de inzendingen en de uitreiking van de awards. Kappers hebben er hun ziel en zaligheid in gestopt, dus
je moet dat op een respectvolle manier doen. Ik weet dat we veel vragen van de deelnemers, dat ze nog langer op de ontknoping moeten wachten. Je kunt het eigenlijk nooit voor iedereen goed doen. Maar je moet soms moed tonen, en dit is de beslissing die we hebben genomen. De kans dat een fysiek gala in september misschien wél kan plaatsvinden, wilden we niet voorbij laten gaan.” 

WAT VOOR GEVOLGEN HEEFT DE NIEUWE DATUM VAN DE COIFFURE AWARD VOOR DE JUBILEUMEDITIE IN 2022?
“Die staat gewoon gepland voor mei 2022. De kick-off van de jubileumeditie vindt na de uitreiking in september plaats. Het wordt heel speciaal, want de Coiffure Award bestaat dan 30 jaar!” 

De start van de kaartverkoop van het gala-event wordt later bekendgemaakt. 

Laura van de Graaf