Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » Eindelijk weer open: Record aantal boekingen
Francis

Eindelijk weer open: Record aantal boekingen

Woensdag 3 maart is het eindelijk zo ver: kappers mogen weer open. De afgelopen week is er een recordaantal boekingen gedaan via Treatwell, het online bookingsplatform voor haar en beauty. Het aantal boekingen lag veertig procent hoger dan na de eerste open up in 2020.

De afgelopen week probeerden klanten op alle mogelijke manieren een afspraak te maken bij hun kapper. Sommige salons waren de zondag voor de persconferentie al de hele maand maart volgeboekt, andere kappers kozen ervoor om vanaf woensdag alle klanten persoonlijk op te bellen en in te plannen voor een afspraak.

Volgens het online bookingsplatform Treatwell zijn er vanaf de week voor de persconferentie drie pieken geweest in het boeken van afspraken. “Op maandag 22 februari was de eerste piek waarneembaar toen de geruchten kwamen dat kappers op 2 maart open gingen. Toen vlak voor de persconferentie bekend werd gemaakt dat alle contactberoepen waarschijnlijk open konden, resulteerde dit in een tweede piek, een verdubbeling van het aantal boekingen. De sterkste categorie bleef ‘haar’ (76 procent).”

Tijdens de persconferentie op 23 februari (vanaf 19 uur) was er een derde piek in de boekingen. “Het merendeel van de boekingen (89 procent) werd geplaatst door de terugkerende klant”, aldus het bedrijf.

In twee dagen tijd werd er een record aantal afspraken geboekt, zo’n 40 procent meer ten opzichte van de vorige lockdown. ‘Mannen knippen’ is de eerste categorie die storm liep, daarna ‘Vrouwen knippen en stylen’ en ‘Haar verven en highlights’. De categorie ‘haar’ bleef, ook na het heropenen van andere contactgroepen, het sterkst vertegenwoordigd met 76 procent van de boekingen.

Foto: FRANCIS, Horst

Francis