Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » Finalisten Style&Colour Trophy 2022 bekend

Finalisten Style&Colour Trophy 2022 bekend

Voor het eerst in 2 jaar kon het weer: een ‘get together’ met een galadiner, muziek, shows én een live finale van de Style & Colour Trophy. Studio 21 in Hilversum vormde op 7 juni het decor voor het L’Oréal Professional Gala 2022. 

Voor L’Oréal Professional was het een belangrijke avond. Het merk wil kappers ondersteunen, ze laten ‘shinen’. Het ziet nieuw talent als de toekomst van onze industrie. 

Het event vond plaats in Studio 21, waarbij de foyer het domein was van Kinki Kappers. Het ging om een bijzondere presentatie met ‘projection mapping’. Een vj projecteerde visuals op de zilveren kleding, zodat er een interessant en steeds veranderend samenspel tussen kleur, vorm en licht ontstond. 

LPGala22
Kinki Kappers

Tijdens de avond was er een on stage programma met een look & learn van international colour artist Siobhan Jones. Benelux artists Berni Ottjes en Edwin Brabants gaven een inspirerende show waarin verschillende texturen en poederachtige haartinten centraal stonden. 

Show Berni Ottjes en Edwin Brabants

Een groot deel van de avond stond in het teken van de Style & Colour Trophy, die dit jaar zowel een Benelux finale als een internationale finale kent. In een video stelden de tien Nederlandse genomineerden zich voor aan het publiek, waarna ze vervolgens hun model met eigen interpretatie van de ‘french edito’ op het podium presenteerden. Een jury van L’Oréal Professionnel artists en het publiek bepaalden vervolgens welke vijf Nederlandse kappers er door gingen naar de grand finale in november. 

De vijf winnaars worden elk gekoppeld aan één van de artists uit de jury voor een individueel coaching traject. De winnaar van de Benelux finale wint een prijs t.w.v. 10.000 euro en doet mee aan de internationale finale van de Style en Colour Trophy in Parijs. 

DE 5 NEDERLANDSE FINALISTEN:

Cor Heek, RHC LYF Salon 

Linda van Dam, Tim Kruik Haarstudio

Patty Kras, Pattylicious

Wendy Verbruggen, Straight or Curly

Chantal Rademaker, Dylans Hair & Visagie