Als je nergens voor val je voor alles

Home » Uncategorized » HUIDIGE STEUNPAKKET IS ONVOLDOENDE VOLGENS KAPPERS
Stillclosedstaand

HUIDIGE STEUNPAKKET IS ONVOLDOENDE VOLGENS KAPPERS

De Nederlandse kappersbranche wordt hard geraakt door de lockdown, zo blijkt uit onderzoek van Coiffure Media Group en Aimy salonsoftware (meetaimy.com). De 572 ondervraagde kappers verwachten door de lockdown een gemiddelde omzetdaling van maar liefst 24,7%. Opvallend is dat het overgrote deel van de kappers de huidige steunpakketten onvoldoende vindt (84%). De grootste zorg op dit moment: financieel het hoofd boven water kunnen houden (64%). 

“De onrust in de kappersmarkt is duidelijk voelbaar”, zegt Daan Koek, oprichter van Aimy. “Er heerst nog veel onduidelijkheid onder de kappers over wanneer ze weer open mogen”. Slechts een heel klein deel van de ondervraagden (8%) verwacht dat de salons op 14 januari weer open mogen. 

Geen begrip voor sluiting

Een groot deel – van de respondenten (84%) geeft aan dat ze geen begrip heeft voor het sluiten van de salons. Vooral in de provincies Zeeland, Friesland, Limburg en Drenthe is er weinig begrip voor de huidige maatregelen, waarbij salons de deuren wederom moesten sluiten. 

Steunpakketten zijn onvoldoende

De kappersbranche geeft in grote getallen aan dat de huidige steunpakketten onvoldoende zijn (84%). Door het grote gebrek aan inkomen, door de lockdown, zijn de financiële reserves en pensioenpotten van de kappers inmiddels volledig opgedroogd volgens respondenten. 

Grootste zorgen zijn financiën en beperkte steun overheid

De grootste zorgen van de  kappers zijn de financiële onzekerheid, beperkte steun vanuit de overheid,  het opnieuw teleurstellen van klanten en personeel motiveren. Tevens is er veel onzekerheid over het wel of niet terugbetalen van steun van de overheid bij het opnieuw aanvragen van een tegemoetkoming. 

Het onderzoek is tussen 24 en 31 december 2021 uitgevoerd onder 572 saloneigenaren, salonmanagers, stylisten en kappers in Nederland. Een uitgebreide samenvatting van het onderzoek kan worden gedownload via https://ap.lc/jIUg7

Stillclosedstaand