Als je nergens voor val je voor alles

Home » Uncategorized » LAST CALL: COIFFURE AWARD 2023
ARJAN2020

LAST CALL: COIFFURE AWARD 2023

Ja, het kan nog, meedoen aan de Coiffure Award 2023! Op 3 februari 2023 moeten de inzendingen binnen zijn, dus wie twijfelt kan in januari nog aan de slag met het shooten van een collectie. We verzamelden de beste tips van multi-awardwinnaars Arjan Bevers (Kick Off 2022) en Mark van Westerop – Hairdresser of the Year 2023, Hall of Fame member en guest editor van het decembernummer!

1 Laat je voor shoots NIET inspireren door social media

“Hoeveel ik sommige collega-kappers ook bewonder: ik volg ze liever niet op social media. Ik ben bang dat hun werk per  ongeluk in mijn achterhoofd gaat zitten, ik wil er niet door geprikkeld worden. Ik laat me liever inspireren door mijn eigen waarneming: dingen die ik in de natuur zie of in musea. Op social media wordt alles wat je ziet door algoritmen gekanaliseerd.” (Mark van Westerop)

2 Shoot meer dan vier foto’s 

“Ik schiet altijd 5 tot 6 beelden. Als er een keuze gemaakt moet worden, heb je ook echt wat te kiezen. En daarbij: het is sowieso lekker om die extra beelden te hebben. Je kunt ze bijvoorbeeld posten op social media. Ik zie vaak prachtige beelden op social media van collega’s waarbij ik denk: wat zou het jammer zijn als die alleen maar in de archieven van de fotograaf waren blijven zitten.” (Arjan Bevers)

3 Denk bij tegenslagen: hoe kan ik hiervan leren?

“Creëer afstand tussen jezelf en het probleem door bijvoorbeeld te bedenken hoe een groot bedrijf als Starbucks ermee om zou gaan. Op de momenten dat ik het niet meer zag zitten tijdens de coronapandemie heeft dat me erg geholpen.” (Mark van Westerop)

4 Maak een duidelijk concept

Bedenk wat je wilt laten zien. Weet wie je bent als kapper, en waar je goed in bent. Dat laat je zien in je collectie! (Arjan Bevers)

5 Ga eens kijken in andere branches

“Kijk verder dan je eigen beroepsgroep. Het is misschien beroepsdeformatie, maar ik ben daar altijd mee bezig. Of ik nu ineen museum ben, bij een concert of uit eten ga: ik kijk hoe alles is georganiseerd, hoe ze met klanten omgaan en hoe ze visueel communiceren. Vervolgens denk ik: hoe zou ik dat vertalen naar mijn eigen vakgebied?” (Mark van Westerop)

Meedoen? Schrijf je hier in voor de Coiffure Award 2023. 

Over de foto:

Van alle Coiffure Award collecties die ik de afgelopen jaren gemaakt heb, is dit één van mijn favoriete foto’s.” (Arjan Bevers)

Haar: Arjan Bevers @Avanti Kappers

Fotografie: Andrew O’Toole

ARJAN2020