Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » Lintje voor ondernemer Nico Niessink
Lanza

Lintje voor ondernemer Nico Niessink

Ministry of Beauty in Apeldoorn kreeg hoog bezoek voorafgaande aan Koningsdag. Daarbij werd oprichter en eigenaar Nico Niessink benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een titel die Nico nu al tot aardse normen heeft teruggebracht: shampooridder.

Enige zelfspot is hem niet vreemd. Ondernemer Nico Niessink noemt zichzelf een shampooboer. Wie zijn bedrijf kent – een grote speler in de professionele haar- en huidverzorgingsbranche – weet dat hij zichzelf daarmee tekort doet. Tel daarbij op alles wat Nico voor de branche en zijn omgeving doet, dan verbaast het niet dat hij een lintje in ontvangst mocht nemen. “Een boer is trots op wat van zijn land komt. Ik ben net zo trots op mijn shampoos”, aldus een nuchtere Nico.

Naast de eer, een bos bloemen en natuurlijk het lintje met ridderkruis, kreeg Nico ook een toespraak waarin de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts al zijn ‘wapenfeiten’ vermeldde. “U bent een icoon binnen de kappersbranche. Omdat u een ondernemer bent die niet alleen gaat voor de winst, maar ook voor de ontwikkeling van de hele kapperswereld. Omdat u aandacht heeft voor de jeugd en ontwikkeling van talent.”

Lanza