Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » Museumtip: FAMOUS by Terry O’Neill
FamousBB

Museumtip: FAMOUS by Terry O’Neill


Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert tot en met 10 september 2023 een overzichtstentoonstelling van de beroemde Britse fotograaf Terry O’Neill. Met zijn ongedwongen, intieme foto’s liet hij de menselijke kant van celebrity’s zien. De expositie FAMOUS toont meer dan 125 portretten van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit met name de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

De lijst van internationale beroemdheden is indrukwekkend. O’Neill fotografeerde The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie en Elton John in hun beginjaren. Hij portretteerde sterren als Marlene Dietrich, Ava Gardner, Elizabeth Taylor, Ursula Andress, Raquel Welch, Liza Minnelli, Roger Moore en Sean Connery. Portretten van Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en Faye Dunaway, met wie hij enkele jaren getrouwd was, behoren tot zijn bekendste foto’s. Ook supermodellen als Jean Shrimpton, Christy Turlington en Kate Moss ontbreken niet.

De tentoonstelling is samengesteld rondom de thema’s film, muziek en mode. De karakteristieke stijlkamers en kabinetten van het monumentale museum vormen een stijlvol decor. Zo is er een Diva salon, Glamour room, James Bond room en een ruimte gewijd aan de extravagante interieurs van sterren. Ook worden ondersteunende video’s getoond.

Meer informatie: fotomuseumaanhetvrijthof.nl

Credits:

© Iconic Images & Terry O’Neill

FamousBB