L'ANZA Trendcollectie 24, Band on tour: retro meets 2024

Home » Inspiration » NEW COPPER TONES by HOB Creative Team

NEW COPPER TONES by HOB Creative Team

Het was een belangrijke trend deze zomer: de terugkeer van kopertinten. Maar de kleur doet het ook goed in het najaar en blijkt veel veelzijdiger te zijn, dan mensen denken. Het HOB Creative Team, onder leiding van Akin Konizi, zet hun drie favorieten op een rij.

“Koper is een haarkleur die veel veelzijdiger is dan klanten misschien denken. Alles draait erom hoe de tint wordt vermengd om het koper te personaliseren naar de eigen huidskleur. Of je nu een opvallende, levendige ‘kijk naar mij’-kleur wilt, of iets meer gedempt en subtiel: het kan allemaal. Het najaar is het perfecte moment om het kleurenpalet te introduceren voor wie op zoek is naar iets pittigers”, vertelt Akin Konizi.

Kopercarrot
Carrot copper

1. Wortel

“Echt een heldere sinaasappeltint die warmte, levendigheid en gezondheid uitstraalt. Deze tint kan het beste worden gedragen op een heldere, gouden en universele teint. Als de klant een meer olijfkleurige of diepere huidskleur heeft, zal de colorist kiezen voor een kleine hoeveelheid rood of mahonie in het mengsel. Dit helpt om de toon enigszins af te koelen en de teint te verbeteren.”

CopperPaprika
Hot Paprika

2. Hete Paprika

“Levendig, pittig met extra diepte, deze tint doet het verbazingwekkend goed met alle huidtinten vanwege het feit dat het werkt met oranje, geel en mahonie (warmte gemengd met koel). Het is een tint die de meeste mensen kunnen dragen. Bij klanten met een meer olijfkleurige, universele teint , zou ik ook een kleine hoeveelheid violet aanraden. Dit geeft een extra rijkdom aan de kleur.”

3. Amber goud (zie grote afbeelding)

“Luxueus, lichtgevend en lichtreflecterend: het is de perfecte tint voor warmere/donkerdere blondines die een opknapbeurt willen. Dit is een supereenvoudige maar effectieve manier om iets nieuws te proberen, dat weinig commitment vereist en geen enorme kleurverandering met zich meebrengt. Over bestaande highlights kunnen we een kleurconditionerende behandeling creëren die de Amber Gold-tint van wortel tot punt zal afzetten, tot 17 wasbeurten. Deze toon is beter geschikt voor blond haar. Voor degenen met donkerder haar kan Amber Gold nog steeds werken, maar dan moet het haar eerst worden gelift om een ​​beter canvas te creëren, zodat de toon erover kan ‘rusten’. Dat geeft iets meer onderhoud maar is nog steeds haalbaar.”