Als je nergens voor val je voor alles

Home » Uncategorized » Nieuwe Pantone Colour of the Year: Peach Fuzz

Nieuwe Pantone Colour of the Year: Peach Fuzz

Pantone heeft dé kleur voor 2024 bekend gemaakt: Peach Fuzz. Het kleurinstituut omschrijft het als een ‘fluweelzachte perziktint’. We vroegen aan Marlon Hawkins, artistiek directeur van Brooks & Brooks, wat hij van de kleur vindt.

Pantone noemt de kleur “warm en gezellig. Het benadrukt ons verlangen naar samenzijn met anderen en de gevoelens die dit creëert. Het vertegenwoordigt een frisse benadering van een nieuwe zachtheid.”

Marlon Hawkins, artistiek directeur van Brooks & Brooks (Londen) vindt het de perfecte warme toon voor colorists. “Het is een speelse, delicate kleur die zo mooi is! Ik ben momenteel geobsedeerd door warmere tinten, kleuren en paletten. Peach Fuzz is zacht, warm, roze, perzik, violet, goudkleurig – helder en toch verzadigd. Het omvat alles wat ik leuk vind aan warmere tonen.”

De Brit noemt Peach Fuzz een geweldige aanwinst, omdat warmere kleuren altijd zachter en vergevingsgezinder zijn bij kleurtransformaties. “Ze zijn rijker en houden veel meer glans vast, waardoor het haar een mooie, dure uitstraling krijgt.” Voor hem vormen warmere kleuren de brug tussen commercieel en creatief werk. “Klanten zijn niet meer bang voor kleur en door de juiste vragen in de juiste volgorde te stellen, kun je meer uit je consult halen.”