Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » #Ondertussenbijdeburen: Salons in België open, in Duitsland per 1 maart

#Ondertussenbijdeburen: Salons in België open, in Duitsland per 1 maart

Sinds afgelopen weekend zijn de salons in België weer open, omdat de branche volgens de regering ‘bijdraagt aan het welzijn van de bevolking’. Ook in Duitsland is er zicht op een open up. Daar mogen kappers vanaf 1 maart weer aan het werk.

De versoepeling in Duitsland geldt niet alleen voor kappers, maar ook voor voetverzorgingssalons. Voor andere contactberoepen is nog geen versoepeling bekend gemaakt.

Er is in Duitsland flink gelobbyd voor de open up van kapsalons. Er wordt hard getwijfeld aan het effect van de lockdown – uit onderzoek zou blijken dat het risico op besmettingen bij alle hygiëne maatregelen nihil is. Een andere belangrijke reden voor de open up is de angst dat het knippen steeds meer illegaal – en dus niet veilig – plaatsvindt.

Ondertussen heeft de Beautyfederatie, de belangenvereniging van onder meer kappers in België, Nederlanders opgeroepen om niet over de grens te gaan om hun haar te laten knippen. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor mensen die in de grensregio wonen. Nog steeds zijn alleen essentiële reizen tussen Nederland en België toegestaan.