L'ANZA Trendcollectie 24, Band on tour: retro meets 2024

Home » Blog » PURE CRAFTWORK
CFF4_22Blog

PURE CRAFTWORK

‘Kunstzinnig met een technische onderbouwing. Pure craftsmanship!’ Met deze lovende woorden van de jury won Mark van Westerop vorige maand de Hairdresser of the Year award. Met een herencollectie, voor het eerst in 30 jaar Coiffure Award. Een unieke prestatie!

Het pure vakmanschap waarmee Mark won, vormde de rode draad voor deze editie. Wat betekent het eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk om dat in jezelf te blijven voeden? Ik sprak de Hairdresser of the Year én nieuwe Hall of Fame member in zijn thuisstad Alkmaar, waar hij met ons terugblikte op de spannende ontknoping van de gala-avond en zijn enorme drive om te winnen. “Ik wilde me op het hoogste niveau van Nederland begeven, en dat heeft me enorm gepusht in mijn ontwikkeling. Ik was voortdurend bezig om de volgende stap te zetten.”

De Coiffure Award is daarin voor Mark van Westerop heel erg belangrijk geweest. Door deelname heeft hij de essentie van zijn werk ontdekt en werd hij uitgedaagd zichzelf te blijven vernieuwen binnen zijn eigen signatuur. Hoewel ik ontzettend trots ben op het feit dat we dat creatieve platform samen met Schwarzkopf Professional al dertig jaar bieden, ben ik ook heel blij met de talentontwikkeling bij andere haarcosmeticamerken. 

Zo is onze cover gewijd aan de winnaar van de Keune Hairstylist Awards en hebben we in deze editie een report over de lancering van de nieuwe A/W collectie van Sebastian Professional, die door een team van Nederlandse stylisten is gemaakt. Het zijn voorbeelden van initiatieven die het talent en het vakmanschap van kappers in Nederland stimuleren en ondersteunen, en de branche als geheel naar een hoger niveau tillen.

De vakwedstrijden hebben nog een ander groot voordeel, zo lezen we in het verhaal van Wiardi Koopmeiners, de kersverse Young Talent van 2022. Het inspireert de nieuwe generatie om anders naar het kappersvak te kijken. Wiardi: “Er is zoveel meer mogelijk. Als je als (leerling)kapper grote ambities hebt, moet je er echt voor gaan.”

Anouk Oudkerk Pool

CFF4_22BlogMeer blogs