Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » ROZAN ZONNEVELD UITGEROEPEN TOT HAIRDRESSER OF THE YEAR 2024

ROZAN ZONNEVELD UITGEROEPEN TOT HAIRDRESSER OF THE YEAR 2024

Zondag 12 mei werd Rozan Zonneveld van Sjenkels Leiden door een Nederlandse en Engelse vakjury uitgeroepen tot de nieuwe Hairdresser of the Year. Op een zinderend gala werden de winnaars van de Coiffure Award 2024 bekend gemaakt en ontving Arjan Bevers de Hall of Fame award.  

Rozan Zonneveld toonde een verfrissende serie, die eruit sprong door de eenvoud en storytelling. De jury zag “vakmanschap in de uitwerking, een serie die sterk en creatief is in een minimalistische scene”, aldus het juryrapport. Ze won eerder op de avond een award in de categorie Dames regio Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland en dong zo mee naar de prijs voor Hairdresser of the Year.

DE OVERIGE WINNAARS

Naast de twee onderscheidingen voor Rozan Zonneveld, werden er nog elf Coiffure Awards uitgereikt op een avond die werd gehost door Nikkie de Jager. Agnes Westerman werd eerste in de categorie ‘dames in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’ en Francis Schroembges nam de award mee naar huis voor het onderdeel ‘dames in de regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’. Louise Vlaar nam de award voor het onderdeel ‘dames in de regio Noord-Holland en Flevoland’ en de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ in ontvangst. 

Voor de categorie ‘heren Noord’ mocht Judith Jager de award in ontvangst nemen en Yvonne Kok voor ‘heren Zuid’. Raoul van Delden werd beloond met de ‘Pers Award’ en won tevens de award in de categorie ‘Avant Garde’. Het team van Capaldi in Leeuwarden ontving de ‘Team Award’ voor hun gezamenlijke inspanning. De ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar Saskia Bolk-Mölder. Indy de Kinderen werd door de jury geprezen als ‘Young Talent’.

OPULENCE

Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium halverwege de avond voor Arjan Bevers, ‘Hairdresser of the Year 2023’. Op de bühne toonde hij zijn show Opulence, vol dromerige texturen, volle haarkleuren en een geweldige styling in een kleurrijke Bridgerton stijl. Het was een memorabel afscheid van Arjan aan de Coiffure Award. Na vijfentwintig jaar mee te hebben gedaan, sloot hij zijn reis – die begon op 19-jarige leeftijd – in stijl af. Hij ontving na de show de Hall of Fame award uit handen van zijn zoons, een moment dat hem zichtbaar emotioneerde. 

De Winners Guide met alle prijswinnende collecties zit in de nieuwe editie van Coiffure.