Als je nergens voor val je voor alles

Home » Inspiration » Interieur » SALON DESIGN: Coup d’État
Coup detat
Coup detat

SALON DESIGN: Coup d’État

VIER JAAR GELEDEN KOCHT CREATIVE ART DIRECTOR ANAND AKSEL MIDDEN IN DE AMSTERDAMSE JORDAAN COUP D’ÉTAT. ANAND VOND HET NA EEN PAAR JAAR TIJD VOOR EEN NIEUWE FASE EN VERHUISDE VAN WILLEMSTRAAT 21 NAAR DE OVERKANT, NUMMER 4. DE SALON GING DAARMEE TERUG VAN 125 NAAR 42 VIERKANTE METER. HIJ SCHAKELDE GUY SARLEMIJN DESIGN IN OM VAN DE SALON EEN ECHTE VIJFSTERRENBELEVING TE MAKEN.

“In de nieuwe salon wilde ik het anders: minder groot, praktischer, warmer en luxer. Dingen die ik in het vorige pand vaak miste. Ik wist dus precies wat ik wilde, maar de vraag was hoe ik dit allemaal voor elkaar kon krijgen op een veel kleiner vloeroppervlak. Ik wilde in ieder geval nergens op bezuinigen. Mijn nieuwe salon moest functioneel worden, maar ook een eigen identiteit uitstralen. De klant moet er luxe en warmte ervaren. Denk aan een lounge in een vijfsterrenhotel. Uiteindelijk had ik al mijn ideeën gebundeld op een Pinterestbord, waarna ik contact opnam met Guy Sarlemijn Design. Hij wist wel raad met mijn wensenlijstje en kwam met een prachtig ontwerp. Ik had er direct een goed gevoel bij.
Over ieder detail is nagedacht. Ik vind het vooral heel belangrijk dat de routing goed is. Zodra de klant binnenkomt, ziet hij meteen de balie die we tevens als bar gebruiken. Deze staat midden in de salon. Er is van alles ingebouwd: koffiemachine, Quooker met bruiswater, een wijnkast en een vaatwasmachine. Via de grote spiegels in de salon staat iedereen continu in contact met elkaar. Achter deze grote spiegels zijn apothekerskasten te vinden. Heel praktisch, alles kan erin opgeruimd worden. Verder hebben we een hele grote, open etalage. Hierin staan op maat gemaakte zwarte stalen kasten met producten. Het glas van de etalage is beplakt met zonwerend folie. Ideaal, want het houdt zo’n 80 procent van de zonwarmte tegen. Nu we ons aan de overkant van de straat bevinden, zitten we aan de zonkant. Er lopen dus veel mensen langs de etalage. Dat werpt zijn vruchten af. Ik merk nu al een groei van 25 procent aan nieuwe klanten.
Alhoewel ik nu al enorm blij ben met het resultaat, heb ik nog meer plannen. Zo wil ik komende zomer een verticale tuin in de patio aanleggen en nog een groot kunstwerk van intuïtief kunstenaar Corine van Voorbergen bemachtigen. Met mijn salon ben ik in ieder geval al supertevreden. Het straalt luxe, warmte en gezelligheid uit en dat was precies wat ik wilde bereiken.”