Als je nergens voor val je voor alles

Home » Inspiration » SALON DESIGN: Hairdealer

SALON DESIGN: Hairdealer

EEN PAND MET MOGELIJKHEDEN ÉN EEN ‘HOTEL CHIQUE’-GEVOEL. DIE COMBINATIE ZOCHT, VOND EN CREËERDE INDYRA VAN GASTEL IN DE BINNENSTAD VAN BREDA. “HET IS NOG MOOIER GEWORDEN DAN IK VOOR OGEN HAD.”

Als jong meisje mocht ze mee naar de kapsalon van haar ouders. Daar ontstond Indyra’s droom: kapster worden en ooit een eigen salon starten. Inmiddels is Indyra 27 jaar en nog altijd verliefd op het kappersvak. “Na in de meest uiteenlopende salons te hebben gewerkt, kwam ik in de laatste salon in aanraking met de Coiffure Award. Dat gaf mij heel veel inspiratie om persoonlijk door te groeien. Het begon te kriebelen; ik startte de zoektocht naar een pand voor een eigen salon.” In december 2013 opende Indyra op negentienjarige leeftijd de deuren van Hairdealer, een hippe en kleine salon in de binnenstad van Breda. “Mijn droom werd daarmee al vroeg werkelijkheid. Ik ontwikkelde me verder en won anderhalf jaar later de Newcomer of the Year award.” In 2018 nam Indyra ook nog eens de Consumer Award mee naar huis. 

Meer ruimte
Na ruim twintig nominaties, drie fulltimers in dienst en een klantenkring die enorm gegroeid was, werd het pand aan de Sint Janstraat voor Indyra te klein. “Eigenlijk had ik meerdere redenen om te verhuizen. Zo hadden we geen wachtruimte voor de klanten en was het ook altijd moeilijk parkeren. Verder hadden we voor het team geen goede ruimte waar we even fatsoenlijk konden eten en zitten. Kortom: om de service echt hoog te kunnen houden, was er meer ruimte nodig.”
Eén kilometer verderop vond de Bredase eind vorig jaar een nieuwe locatie aan de Wilhelminastraat. “Het pand is heel diep en ik wist gelijk dat we hier een prachtige salon van konden maken. De Wilhelminastraat is een van de meest chique winkelstraten van Breda. Het is echt een droom om Hairdealer hier op hoog niveau verder te mogen laten groeien.”


Goede match
Een verbouwing van A tot Z was nodig; alles moest volledig gestript en opnieuw opgebouwd worden. “Nadat de eerste ideeën zich in mijn hoofd gevormd hadden, heb ik Guy Sarlemijn gebeld. Hij is voor mij de aangewezen persoon om mijn droomsalon werkelijkheid te laten worden.” Guy richtte acht jaar geleden al de vorige salon van Indyra in. “De keuze om nu weer met hem in zee te gaan, was snel gemaakt. We zijn samen om de tafel gaan zitten om mijn wensen te bespreken. Guy heeft een heel eigen stijl die mij enorm aanspreekt. Hij creëert de prachtigste salons, die heel veel uitstralen. Qua stijl en samenwerking zijn wij gewoon een heel goede match.”

“Ik wilde een luxe en intieme sfeer”

Tekst: Susanne Hellendoorn