Als je nergens voor val je voor alles

Home » News » Unieke kleurmachine maakt haarkleuring op maat

Unieke kleurmachine maakt haarkleuring op maat


(promo) Een machine die elke gewenste haarkleuring op maat kan maken. Hij bestaat! TrendyHair Company brengt de LG CHI ColorMaster op de professionele markt. “Met deze unieke machine en prachtige kleuring kunnen kappers zich vanaf nu echt onderscheiden.” Aan het woord is General Manager Marc van Toren. Naar eigen zeggen stuitert hij al maanden van enthousiasme.

De LG CHI ColorMaster is 46 centimeter breed, 55 centimeter hoog en 60 centimeter diep. “Denk aan het formaat van een grote magnetron. Dit apparaat is alleen prachtig om te zien”, vindt Bianca Ecker, Manager Shows & Education bij TrendyHair Company. Ze legt uit hoe de machine werkt: “Van binnen zit een carrousel met twaalf canisters. Dat zijn bussen met waterstofperoxide en pigmenten. Zo bevatten een aantal canisters de basistinten, die de kleurhoogte bepalen. Eén canister bevat een clear, die onder meer zorgt voor verzorging en extra glans en bovendien de intensiteit van de kleur bepaalt. De overige bussen bevatten pigmenten – denk aan rood, geel, blauw, as en beige – en in de laatste twee zit waterstof (0 procent en 40 procent).” 

30.000 RECEPTEN

De twaalf canisters samen kunnen alle mogelijke kleuren maken. “Er zit een kleurenkaart bij waarop 118 tinten staan, die je als kapper kan laten zien aan je klanten. Uiteindelijk kun je meer dan 30.000 recepten uit de machine halen. En het allerbelangrijkste: de kleur is mooier dan ooit.” De kleur uit de LG CHI ColorMaster heeft een heel mooie glans, een prachtige dekking en een goede houdbaarheid.

TRENDY KLEUREN

Het hebben van een grote voorraad kleurtubes is verleden tijd. Het inkopen van twaalf canisters is voldoende. “Het niet na hoeven denken over je voorraad werkt heel prettig. En misschien nog wel fijner: je komt nooit een tube te kort. De machine heeft voldoende aan de twaalf canisters in het carrousel. Als een bus bijna op is, krijg je een seintje van de machine en kun je ’m vervangen.

COLOR MASTER KIT

GOEDE ERVARING

“Wat de eerste reactie van kappers is? Eigenlijk merken we vooral dat de kapperondernemer opgelucht is. Want hoe ingewikkeld en bijzonder de software van deze innovatie ook is, de machine is heel eenvoudig te bedienen. Dat is het mooie.” Marc vult Bianca aan: “Elke verandering stuit bij teams vaak eerst op weerstand. Door er direct een goede ervaring mee te hebben, verdwijnt dat heel snel. Als ze dan ook nog ondervinden dat de haarkleuring van CHI – vrij van PPD en ammonia, maar verrijkt met zijde – prachtige resultaten geeft, dan is iedereen enthousiast.”

Tot slot zorgt de LG CHI ColorMaster ervoor dat je weinig restafval overhoudt. Je verspilt nauwelijks haarverf en bent af van kartonnen doosjes en aluminium tubes. Marc: “Er zijn alleen maar pluspunten te noemen. Dat is toch fantastisch? We kijken er enorm naar uit om de kleurmachine in de salons te zetten. Daarmee kan de kapper een enorme stap voorwaarts maken!”


Meer informatie: trendyhair.nl