Als je nergens voor val je voor alles

Home » Uncategorized » Wella Professionals wil duurzamer merk worden
Wella

Wella Professionals wil duurzamer merk worden

Met nieuwe, duurzame verpakkingen, een afvalvrije productie en een samenwerking met the Green Scissors, een bedrijf dat zich inzet voor het vergroten van duurzaamheid en circulariteit, gaat Wella Professionals grote stappen zetten op het gebied van duurzaamheid.

Als onderdeel van een voortdurend traject om een duurzamer merk te worden, kondigt Wella Professionals aan over te gaan op 100% gerecycled aluminium voor de productie van kleurtubes. Ook voor de productie van doppen en de papieren verpakkingen schakelt Wella over op gerecycled materiaal.

De verandering geldt voor bekende kleurlijnen van Wella Professionals zoals Koleston Perfect ME+ en het premium kleurmerk ILLUMINA Color. De aankondiging is deel van een reeks stappen die het merk neemt richting een meer duurzame en verantwoorde zakelijke aanpak. Daarnaast gaat de Europese fabriek van het merk over naar een afvalvrije productie, met 100% groene stroom en 100% CO2- neutraal gasverbruik. 

Kleurtubes zijn 90% van de totale hoeveelheid verpakking van professionele kleurproducten. Ze zijn doorgaans vervaardigd van aluminium en eindigen meestal in de afvalbak van salons. De overgang naar aluminium tubes van 100% gerecycled aluminium helpt Wella om op verantwoorde wijze de circulaire economie te ondersteunen. 

Een andere stap die het merk heeft gezet, is de samenwerking met The Green Scissors, een bedrijf dat zich inzet voor het vergroten van duurzaamheid en circulariteit in de professionele beauty-industrie. Wella salons in Nederland, België en Luxemburg kunnen tegen een kleine maandelijkse bijdrage samenwerken met The Green Scissors om de lege plastic flessen en aluminium tubes van Wella en het afgeknipte haar van hun klanten te recyclen, waarbij alles in nieuwe grondstoffen wordt omgezet. Bovendien leidt The Green Scissors het salonpersoneel op om duurzamer te ondernemen.

Wella