L'ANZA Trendcollectie 24, Band on tour: retro meets 2024

Home » News » Winnaars STYLE & COLOUR TROPHY Benelux bekend gemaakt

Winnaars STYLE & COLOUR TROPHY Benelux bekend gemaakt

Op 28 november en op 5 december zijn de winnaars van de Style & Colour Trophy 2022 Benelux bekend gemaakt. De Belgische Fabio Pinheiro won de hoofdprijs en de Nederlandse Wendy Verbruggen ging met maar liefst twee awards naar huis: ze is de winnaar van de Talent Award en de Publieksprijs!

Sinds 1954 bekroont L’Oréal Professionnel kappers met de Style & Colour Trophy met als doel de talenten uit het kappersvak op te leiden, te inspireren en vooral te laten schitteren. De 10 finalisten, gekozen uit ongeveer 200 kappers/kapsters in de BENELUX, demonstreerden hun skills tijdens de finale van de Style & Colour Trophy op maandag 28 november en 5 december. 

Het thema van deze eerste BENELUX editie was French Edito. De 10 finalisten creërden hun eigen look die op de cover van een tijdschrift zou kunnen komen te staan. Hiervoor hebben ze de L’Oréal Professionnel signature technieken toegepast, nl. French Balayage of French Glossing. 

De Belgische Fabio Pinheiro is de winnaar van de Style & Colour Trophy 2022 Benelux editie. Hij ontvangt 10.000EUR te besteden aan opleiding en salonontwikkeling. Daarnaast mag hij ook de hairlook op de cover van ELLE Belgium & Harpers Bazaar in Nederland maken en krijgt hij een plek in de internationale Style & Colour Trophy finale.

Wendy
Wendy Verbruggen

Gelukkig gingen de Nederlanders ook niet zonder prijs naar huis:  Wendy Verbruggen is de winnaar van de Talent Award én de Publieksprijs. Als prijs voor de Talent Award ontvangt ze 2.500EUR te besteden aan opleiding en salonontwikkeling. Voor het winnen van de Publieksprijs ontvangt ze daarbovenop ook nog 2.500EUR! “De prijzen betekenen écht heel veel voor mij”, reageert Wendy op de winst. “Ze zijn een mooie erkenning voor mijn werk.” De kapper, die als zelfstandige Straight or Curly runt, had van tevoren nooit verwacht dat ze zo ver zou komen. “Wat begon als doel om ooit genomineerd te worden, groeide uit tot één groot avontuur.” Wat ze meeneemt naar 2023? “Vooral met passie dit mooie beroep blijven uitoefenen én mensen met een goed gevoel de kapsalon uit laten gaan!”

Foto: de winnende look van Wendy Verbruggen

De finale van de Style & Colour Trophy verscheen in twee individuele afleveringen op Youtube. In aflevering 1 van de finale staat de kleuring centraal. In de andere aflevering is de ontknoping van de Style & Colour Trophy te zien.