Als je nergens voor val je voor alles

Home » Blog » WORLD OF COLOUR
Cover CFF2_22 mark

WORLD OF COLOUR

Zou het er nu dan echt van komen? Krijgen we na een mislukte ‘Summer of Love’ (2021) eindelijk een ‘Summer of Sex’, zoals die in de pers en op de catwalks luidkeels wordt aangekondigd? 

Als het aan de modeontwerpers ligt zeker! De mode is dit seizoen korter, strakker en sexyer dan ooit. Na twee jaar binnen zitten in comfortabele kleding, hebben we weer behoefte om eropuit te gaan, om onszelf te laten zien. Dat uit zich ook in uitbundig kleurgebruik; van helderblauw en groen tot zomerse citrustinten. 

Hoe vertaalt zich dat in het haar? Deze vraag vormde de rode draad voor deze World of Colour editie van Coiffure. De beauty- en fashionwereld zijn altijd al sterk met elkaar verbonden geweest, maar nieuw is dat haarstylisten en coloristen zich ook steeds meer met de tactiele kant van mode bezighouden. Angelo Seminara liet zich voor zijn nieuwe collectie Bolt bijvoorbeeld inspireren door de plissés van Issey Miyake en de prints en het kleurgebruik van Missoni. Het resultaat: oogverblindende 3D-effecten in knallend neon of violet en blauw. 

Ook Siobhan Haug, British Colour Technician of the Year, voorspelt in een groot interview dat steeds meer texturen, kleurtonen en afwerkingen uit de mode terugkomen in andere aspecten van ons leven, vooral in het haar. Dat leidt tot opwindende nieuwe kleurtechnieken, zoals ’textured colour placement’ en ‘sleeves of colour’.

Hoewel er dus volop nieuwe ontwikkelingen zijn in de plaatsing van kleur, zijn de kleurmerken zeer eensgezind als het gaat om de afwerking ervan. Die is deze zomer zonder meer glanzend en een tikje transparant. Speciaal voor deze editie geven twee Nederlandse topcoloristen hun visie op kleur. Het resultaat zie je terug in twee verschillende covers: de ene supervrouwelijk met veel licht rondom het gezicht (Mark van Westerop), de ander androgyn met prachtige vintage pastellen (Francis Schroembges). Maar bovenal is het haar waar graag naar gekeken wordt!

ANOUK OUDKERK POOL

Editor in Chief

Foto:

Haar: Mark van Westerop

Colour: Louise Vlaar

Fotografie: Ivo de Kok

Cover CFF2_22 markMeer blogs